Coaching voor ouders

“There is no such thing as being a perfect parent. So just be a real one.” (Sue Atkins)

Opvoeden. Er zijn velen theorieën over geschreven en miljarden mensen gingen je voor. Toch lijkt het soms de lastigste taak die er bestaat. Opvoeden doe je natuurlijk vanuit idealen, doelen en uitgangspunten. Maar in het dagelijkse leven doe je opvoeden vooral met jezelf. Jij, met jouw eigen leven en ervaringen, jouw ouders en hun opvoeding, jouw sociale kring, jouw werk, jouw emoties en vooral jouw eigen unieke kind en gezin.

Ouder zijn is maar één van de rollen die je in je leven vervult. Hoe blijf je in balans en voldoende in contact met jezelf om deze rol naar eigen tevredenheid én behoefte van je kind te vervullen?

Soms kan het fijn zijn om met je vragen bij iemand terecht te kunnen. Je zorgen en gedachten op tafel te leggen, zonder school, het consultatiebureau of je vrienden alles uit te moeten leggen.
Ik kan vanuit theorie en ervaring met je meedenken, maar vooral met jou op zoek gaan naar hoe jij een tevreden ouder kunt zijn.

Samen zoeken we antwoorden op vragen en onderzoeken we twijfels. We denken na over patronen en mogelijkheden om deze waar nodig te veranderen. Je zult verrast zijn over de antwoorden die jij zelf kan geven en de kennis die jij al hebt.